3. ledna 2013

Silvestrovská vyjížďka v Tachově

V roce 2012 jsme loučil s koloběžkovou sezonou několikrát. V Tachově to bylo skutečně loučení poslední.










Začalo to asi v polovině října. Kdykoli jsem si stoupl na stupátko koloběžky, říkal jsem si, že už je to letos naposledy. Příště už bude sníh. S kamarády jsme si poměřovali statistiky, kolik jsme to letos najezdili a naběhali. Že budeme vylepšovat statistiky až do Silvestra, mě ani ve snu nenapadlo.

Zdeněk Černý nás se svou cestovní kanceláří pozval na třetí ročník Silvestrovské cyklovyjížďky v Tachově a protože takové výzvy odmítáme jen s velkou nevolí, vydali jsme se tam i my, plzeňáci, se svými koloběžkami, abychom se pokusili strhnout poměr cyklisté - koloběžkáři v náš prospěch. Letos se tak ještě nestalo, ale i tak se v bezmála 50-ti členném pelotonu sešlo 9 koloběžkářů.

Musím o něm prozradit, že Zdeněk je kromě jiného praotcem myšlenky našeho společného amatérského seriálu koloběhu Bez pedálů. To když po skvěle připraveném závodě o Krále a královnu Českého lesa pronesl památnou větu  "Ty vole, Venco, my musíme udělat krajskej přebor". Holt takhle se píšou dějiny.



Start se konal přesně ve 13:00 a všichni jsme procházkovým tempem projeli Tachovem směrem k přehradě Lučina.


Silnice byla celá naše, protože v tomhle kraji jsou asi řidiči zodpovědní a nikam prostě nejezdí.


Po asi 5km jsme dojeli k přehradě Lučina, kde se celý peloton rozdělil na ty, kteří pokračovali dále kolem celé přehrady a na ty, kteří spěchali na buřta a voňavý svařáček.


Počasí prostě lákalo do přírody a nikdo z koloběžkářů neodolal ujet pár kilometrů navíc. Celá trasa měřila asi 16 km, ale kdo by to počítal.


 





Po návratu ani nás svařáček a buřtík neminul...


...a dopřáli jsme si i jednu kulturně turistickou zajímavost. Věděli jste, že v Tachově je pravděpodobně největší soukromá sbírka písků z pláží celého světa? Zdeněk Černý jich má více než 350.




Když se celou tou sbírkou proberete, víte kam se příště vydat. Třeba i na koloběžce.

Žádné komentáře:

Okomentovat