11. srpna 2012

O krále a královnu českého lesa. Na koloběžce

První ročník koloběžkového závodu O krále a královnu Českého lesa se vydařil na jedničku.




Na start se postavilo 20 závodníků (ano, můžeme to tak říci) z celého Západočeského kraje. Kromě tachovských koloběžkářů dorazili i závodníci z Plzně, Františkových Lázní, Ostrova nad Ohří a dokonce až z Komorního dvora u Chebu :-)




Závodu se zúčastnily významné osobnosti kraje, např. Prezident Tachovského klubu koloběžkářů Zdeněk Černý (v zeleném tričku),



nebo Miloš Škorpil, známý ultramaratonec a mimo jiné trenér české maratonské olympioničky Ivany Sekyrové a propagátor běhu ve své BĚŽECKÉ ŠKOLE


Trasa závodu se částečně kryla a křížila s trasou hlavního cyklistického závodu na 57 km a trasou doprovodného závodu cyklistů na 30 km.

Již od startu bylo jasné, že nikdo nepřijel na výlet, ale že všichni mají chuť porovnat své síly s ostatními.



Bohužel ne všichni si řádně nastudovali trasu předem a tak závodník Milan Vřešťál, který měl asi 30 vteřin po odstartování už 50 m náskok, chybně odbočil na trasu hlavního závodu cyklistů a zmizel v lese. Bohužel dříve, než na něj stačil další závodník, Zdeněk Beneš, zavolat. Závod byl veden po velmi pěkných zpevněných cestách s nevelkým převýšením. (pokud jste jeli po správné trase :-))






Kdo nezvládl koloběžet, mohl kolojít. Pravidla to nezakazují.




Bohužel ani já jsem si trasu řádně nenastudoval a nechal se zmást cyklisty, kteří jeli po trase značené žlutými šipkami. V tu chvíli jsem byl na druhé pozici a za mnou nikdo. Cesta vedla do dlouhého stoupání, které se ale dalo svižnou jízdou na koloběžce zvládnout. Bylo mi sice divné, že jsem na trase závodu už více jak hodinu sám a že mě nikdo nepronásleduje, ale v té krásné přírodě se takový "detail" ztratí a navíc jsem si říkal, ze jsem prostě dobrý koloběžec :-).



Po příjezdu do cíle jsem přijel zaručeně poslední. Díky své horlivosti jsem v polovině závodu přehlédl značení a jel po delší cyklotrase dlouhé 30 km. V čase 1:20 to znamená rychlostní průměr 22,55 km/h a to se také počítá.



Prezident může všechno a protože ještě před startem vyhlásil kategorii kamionů (muži nad 120 kg a ženy nad 85 kg) a zajistil si tak jasné vítěztví, vyhlásil dodatečně „Závod koloběžek na 30 km O SALÁM“. Padl jsem mu asi do oka.




Jak je vidět, mezi amatérskými koloběžkáři je možné všechno a tak pokud jste chyběli, příště neváhejte a přijeďte na akce koloběhu. Když ne závodit, tak třeba jen "pobejt", a povozit se koloběžkách z naší specializované prodejny.





Na startu nechyběl náš stan, tentokrát s kompletní nabídkou modelů koloběžek KOSTKA, skládacími koloběžkami MIBO a finskými koloběžkami Kickbike.







Zájemci se mohli svézt i na lehokole, tříkolce KMX, která se téměř nezastavila.








Příště se budeme těšit i na Vás.

Text: Václav Jun
Foto: Václav Jun a Sicot

Výsledky v kategoriích:

Ženy:
1. Naďa Kadlecová
2. Ivana Slavíková
3. Věra Bělčická
4. Ivana Kimlová

Muži:
1. Zdeněk Beneš
2. Pavel Štěpánek
3. Ondřej Mertl
4. Bohumil Vřešťál

Kategrie Kamion: 1.Zdeněk Černý
Kategorie o salám na 30km: 1. Václav Jun

Žádné komentáře:

Okomentovat