25. října 2011

Na koloběžce s Lampionem

Na kolech i koloběžkách vyzdobených koupenými, ale i vlastnoručně vyrobenými lampiony se v úterý 25.října vydala na cyklojízdu asi dvacítka cyklistů a koloběžkářů z Plzně. Mrňaví cyklisté a koloběžkáři si hlavně užívali výrobu lampionů a jejich malování vodovkami, dospěláci vymýšleli, jak lampion šikovně na svůj dvoukolý stroj připevnit. Se zpožděním, už za šera, se celý průvod vydal z Kopeckého sadů kolem náměstí a dále po centru Plzně.




Již odpoledne začali někteří pod platanem před budovou České spořitelny v Kopeckého sadech vyrábět osvětlení pro tuto speciální cyklojízdu. Většina těch, co se pod platanem sešla, si lampionových průvodů na oslavu Velké říjnové socialistické revoluce moc neužila. Není se tedy čemu divit, že hlavně mrňatům se výroba lampionů líbila. Na samotnou spanilou jízdu Plzní se ale vydali hlavně dospěláci. Oproti klasickým cyklojízdám, které Děti Země v Plzni pořádají, byla tahle poněkud specifická. Místo kol tentokrát převažovaly koloběžky. Jízdu totiž připravovat Milan Vřešťál, koloběžkářský vítěz závodu auta, prostředku veřejné dopravy a kola s koloběžkou, který Děti Země organizovaly v Plzni v září 2010. „Chtěl jsem, aby si lidé vyzkoušeli koloběžku ve městě. Je to minimálně stejně rychlý dopravní prostředek jako kolo a není tak náročný na řízení," říká s úsměvem mladý organizátor. Organizátoři zájemcům nabízeli možnost koloběžku si na akci vypůjčit a jízdu na ní po městě si vyzkoušet.


Kolem 18 hodiny se průvod za hlasitého cinkání zvonků vydal přes náměstí do Šafaříkových sadů a pak kolem Mlýnské strouhy a Sokolovny k DK INWEST, kde se účastníci seznámili s možným ohrožením cyklostezky v souvislosti s likvidací DK INWEST. Poté pokračovali kolem nádraží a kostelíka u Ježíška přes Kožíškovu lávku zase zpět k náměstí. Příjemné zakončení v podobě promítání čekalo na účastníky v čajovně a kavárně Seraf. A protože se letošní zářijová cyklojízda v Plzni nekonala, ti, co přijeli na lampionovou si ji určitě dostatečně užili. Regionální informační portál plzenskonakole.cz jako mediální partner akce byl při tom.













Žádné komentáře:

Okomentovat