6. června 2019

Elektrokoloběžky stavíme dál

Čím více elektrokoloběžek stvoříme, tím více si uvědomujeme jejich přínos. Nemyslím tím tolik opěvovanou ekologii provozu.
Kdykoli se někde mezi cyklisty nebo koloběžkáři objeví elektropohon, setkáváme se se spoustou kritiky, případně posměšných poznámek, že "tohle už není sport".
Myslíte si totéž?
Zkusme se na na ně dívat tak, že elektrokoloběžky ani elektrokola nemusí být sportovním náčiní pro výkonnostně slabší jezdce, ale jako cenově dostupný dopravní prostředek. Doveze nás kam potřebujeme (za zábavou i denními povinnostmi), nedojde mu benzín a nemusíme řešit kde zaparkujeme.


Elektrokoloběžky stavíme na bázi sportovních koloběžek. Nejen těch nových, ale pokud již koloběžku máte a koloběh se nestal vaší srdeční záležitostí, přestavíme i koloběžku vaší. Nespornou výhodou je, že v případě vybití baterie s koloběžkou dojedete vlastními silami, aniž by jste si museli volat pomoc. A pokud si budete vozit nabíječku sebou, stačí dojet k první zásuvce. 

Už při výběru koloběžky je ale dobré vědět co od elektrokoloběžky očekáváte. Vždyť s elektrokoloběžkou od nás ujedete na jedno nabití v režimu "jen se vezu" i 80 km. Prohlédněte si něco málo z více než 300 našich přestaveb, které jsme již stihli vytvořit.


Koloběžka Kostka Twenty MAX. Koloběžky Kostka vyššíchřad mají stavbu pro 65mm náboje a tak je pro usazení
motoru nutné přední vidlici vyměnit. Motor pak lze osadit jen do předního kola  
Motor EVBIKE 750W a baterie 48V.

Skládací koloběžka MIBO Royal s motorem Magic Pie o výkonu 1000W. Baterie 48V/16,7Ah. Majitel s ní nejraději cestuje na 70km vzdálenou chatu. Prý cestou necestou a hlavně "skoro zadarmo"

Koloběžka KOSTKA TOUR opět s motorem EVBIKE a baterií 36V/13AhV této sestavě koloběžka váží 19kg  majiteli vyšší váha nevadí. Vyšší váha dodává při jízdě vlastními silami setrvačnost, a když se rovina promění v kopec? Od toho je tam přeci ten motor.

Skládací koloběžka MIBO Royal s motorem EVBIKE 750W a baterií umístěnou v brašně 48V/15,6Ah

Koloběžka Kostka Mushing s motorem EVBIKE 750W a baterií 48V/13Ah

Skládací koloběžka MIBO Mastr se 16" motorem a baterií 48V/13AhAutem už po městě majitel nejezdí.

Koloběžka Kickbike FAT MAX s motorem 1000W a baterií 48V/16,7Ah



Skládací koloběžka MIBO Royal s motorem EVBIKE a baterií 48V/13Ah. Výkon 750W Motor může být umístěn i do zadního kola


Skládací koloběžka MIBO GT Split s motorem EVBIKE a baterií 36V/13Ah. Výkon 500W. Motor může být umístěn i do zadního kola


Koloběžka MIBO Express s motorem EVBIKE a baterií 48V/13AhVýkon 750W Motor může být umístěn i do předního kola

Skládací koloběžka MIBO Mastr s motorem 1000W a baterií 48V/13Ah doplněná sedátkem naší výroby. Majitel říká, že jsme mu věnovali druhé nohy, protože ty první s onemocněním neuropatií slouží špatně. Balanc mu ale problém nedělá a vždy bezpečně dojede kam potřebuje.

Koloběžka Yedoo Mezeq, s motorem EVBIKE a baterií 48V/13Ah. Výkon 750W


Koloběžka Yedoo Trexx s motorem EVBIKE 750W a baterií 48V/13Ah

Koloběžky KOSTKA s motory EVBIKE a bateriemi o napětí 36V. Výkon 500W a projet se na nichmůžete po cyklostezkách podél Ohře. Ve vodácké půjčovně DRONTE jsou k dispozici.

Skládací koloběžka MIBO Royal a pražské Hradčany :-)
Proč používáme motory EVBIKE a MAGIC PIE?
Nemají vnitřní převodovku. Jednoduchá konstrukce (rotor a stator) je naprosto bezúdržbová. Díky velkému průměru mají také velký výkon 500-1500W

Proč si vybrat přestavěnou koloběžku a ne nějakou již z továrny?
Na to není jednoznačná odpověď. Každá má jinou užitnou hodnotua jiného
uživatele. Je jen na zvážení uživatele co očekává a co je koloběžka schopná splnit.

Jaký mají koloběžky dojezd?
Závisí na hmotnosti jezdce, profilu terénu a stylu jízdy. V režimu "jen se vezu" poskytují naše koloběžky se standartní baterií dojezd i 80km. Chcete větší? pak dodáme i zakázkově vyrobenou baterii. Pokud se jezdec jen neveze, je dosah mnohem větší.

Jaká je životnost koloběžky?
Životnost je závislá na tom jak se o ni staráte. Každákomponenta je ale vyměnitelná 
a tak je životnost stroje neomezená. Životnost baterie je cca 5 let.

Žádné komentáře:

Okomentovat